Search Icon Search Icon
Wis alles
Home Recepten
Kruidige gehaktballetjes met rauwkorst en satésaus dip

Kruidige Gehaktballetjes Met Rauwkorst En Satésaus Dip

 Kruidige gehaktballetjes met rauwkorst en satésaus dip
Voorbereidingstijd:
25 minuten
Personen
4 personen
Ingrediënten:
500 g half-om-half gehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 ei
3 eetl paneermeel
1 eetl tomatenketchup
2 eetl zoete ketjap
1 theel paprikapoeder
1 theel gemalenkoriander
1 theel gemalen komijn
1 theel gemalen laos
1/2 theel gemberpoeder
1 rode paprika
3 selderijstengels
4 bospeen worteltjes
250 g kant en klare WIJKO satésaus
2 eetl bakolie
Methode:
Bereiding
Meng het gehakt met knoflook, ei, paneermeel, ketchup en de kruiden, en draai en er kleine gehaktballetjes van, zo klein als een walnoot. Was de paprika, selderijstengels en worteltjes. Haal de draden van de selderijstengels af (met een dunschilder) en snij deze in reepjes. Snij de worteltjes overlangs (laat het groene loof er aan) en snij de paprika in reepjes. Maak ondertussen de satésaus warm volgens de bereidingswijze op de verpakking en bak de gehaktballetjes in een koekepan met wat olie in 6 minuten, steeds omdraaiend,  goudbruin en gaar. Leg de gehaktballetjes op een bord met de rauwkorst en serveer er een bakje satésaus bij.