Search Icon Search Icon
Wis alles
Home Recepten
Gamba's met satésaus

Gamba's Met Satésaus

 Gamba's met satésaus
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Personen
4 personen
Ingrediënten:
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ½ cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
2 eetl sojasaus
2 eetl zonnebloemolie
1/2 theel gemalen komijn
16 grote rauwe garnalen met staart
250 g kant en klare WIJKO satesaus
3 takjes koriander, fijn gesneden
1/2 verse rode Spaanse peper, fijngehakt
Methode:
Bereiding
Leg 8 houten satéprikkers 30 minuten in de week in een kom water.
Meng ondertussen voor de marinade de knoflook, gember, sojasaus, olie, en komijn. Doe de garnalen erbij en laat ze 30 minuten marineren. Verwarm de satésaus volgens aanwijzingen op de verpakking.
Rijg de garnalen aan de prikkers en rooster ze aan elke kant op een hete BBQ of grillpan tot ze mooi roze en gaar zijn. Strooi er wat fijngesneden koriander en rode peper over.
Doe de satésaus in een klein glaasje en zet de prikkers met garnalen er in.
Op zoek naar meer inspirerende BBQ recepten? Daar horen meer sauzen bij! Voor de lekkerste BBQ recepten met de sauzen van Heinz, ga je naar: http://www.heinz.nl/Recipes?p=&o=BBQ&s=