Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Witvis met knapperig korstje uit de oven en satésaus

Ingrediënten:

4 dikke kabeljauwhaasjes (ongeveer 150 gram per stuk)

5 eetl olie

2 teentjes knoflook, geperst

blaadjes van 4 takjes verse tijm (of een halve tot hele theelepel gedroogde)

snuf cayennepeper

zout en peper

12 eetlepels panko of grof beschuitkruim

  • Personen 4 personen
  • Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten

Methode:

 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de stukken vis droog met keukenpapier, doe er wat zout en peper over en leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal.

Roer de olie, knoflook, tijm, peper en panko in een schaaltje goed door elkaar. Het resultaat hoort een stevig mengsel te zijn. Voeg eventueel nog een halve of hele eetlepel olie toe als het te droog is. Verdeel het mengsel over de visfilets. Schuif de ovenschaal in de oven en in 10 tot 12 minuten is de vis gaar en het korstje knapperig en bruin. Maak de satésaus ondertussen warm, volgens aanwijzingen op de verpakking en serveer dat bij de krokante vis.

Lekker met aardappelpuree en worteltjes
print