Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Schnitzel met satesaus

Ingrediënten:

4 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels

1 citroen

100 g bloem

2 eieren

200 g paneermeel

100 ml olie

25 g boter

250 g kant en klare WIJKO satésaus

4 takjes peterselie

  • Personen 4 personen
  • Voorbereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Methode:

Bereiding

Leg de schnitzels tussen twee velletjes plasticfolie en maak platter door er met een deegroller voorzichtig op te slaan. Snijd de citroen in plakjes (1 per persoon) en knijp de rest van de citroen uit boven de schnitzels. Wrijf de schnitzels in met peper en zout en laat even liggen.

Strooi de bloem op een plat bord. Klop in een diep bord de eieren met een vork los en strooi paneermeel op een derde bord. Haal de schnitzels door de bloem en wentel ze vervolgens door het ei. Druk daarna aan beide kanten in de paneermeel. Schud het overtollige paneermeel eraf en leg de schnitzels op een schaal.

Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Leg de schnitzels in de pan en bak beide kanten van de schnitzels knapperig bruin (3-4min per kant). Houd warm in een oven van 50 °C. Warm de satésaus op, volgens aanwijzingen op de verpakking. Leg de schnitzels op de borden en garneer met een een plakje citroen en een plukje peterselie.

Lekker met sperziebonen en gebakken krieltjes 

print