Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Prikker met kip, ananas, kokos en satésaus

Ingrediënten:

1 kg scharrel kipfilets

2 eetl ketjap

1 eetl paprikapoeder

1 theel chiliflakes

zout

3 eetl olijfolie

1 verse ananas

8 eetl geraspte kokos

250 g Wijko kant en klare satésaus

  • Personen Borrelhapje voor 4 personen, 16-20 stokjes
  • Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten
  • Marineren Tijd: 2 uur

Methode:

Bereiding 

Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm en leg ze in een schaal.

Breng de kip op smaak met ketjap, paprikapoeder, chiliflakes, zout en olijfolie en meng het goed door elkaar. Zorg ervoor dat alle kipstukjes bedekt zijn met de kruiden. Laat de kip zo een paar uur in de koelkast staan om te marineren. Week de satéprikkers in een hoge beker met water, zodat ze met het BBQen niet verbranden. Haal de schil en de harde kern van de ananas af en snij de ananas in stukken. Neem een satéprikker en rijg er de kip en ananas om. Rooster de kip-ananas spies in ongeveer 6 minuten rondom gaar op de bbq of in de grillpan. Hou de spiesjes onder een aluminiumfolie warm. Maak ondertussen de satésaus warm en doe dat in een schaaltje. Serveer de satésaus met de kip-ananasprikkers en strooi de geraspte kokos erover.

 

Lekker met frisse reepjes komkommer.

 

Op zoek naar meer inspirerende BBQ recepten? Daar horen meer sauzen bij! Voor de lekkerste BBQ recepten met de sauzen van Heinz, ga je naar: http://www.heinz.nl/Recipes?p=&o=BBQ&s=

print