Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Indonesische Nasi Goreng

Ingrediënten:

375 gram rijst

4 eetlepels olie

4 eieren

3 kipfilets

125 gram spekreepjes

150 gram sperzieboontjes

2 rode uien, fijngesneden

2 teentjes knoflook

1 rode peper

150 gram wortel

1 pakje nasikruidenmix

2 eetlepel tomatenpuree

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel sojasaus

6 bosuitjes, fijngesneden

500 gram Wijko Satésaus kant en klaar

Garneringstip:

Gebakken uitjes, kroepoek en schijfjes komkommer

  • Personen 4
  • Voorbereidingstijd: 35 min

Methode:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.

2. Kluts de eieren en bak deze met wat olie in een koekenpan. Snijd er vervolgens reepjes van.

3. Kook de sperziebonen in water beetgaar

4. Snijd de kipfilet in blokjes. Wok op hoog vuur eerst de spekreepjes en voeg vervolgens de kipfiletblokjes toe.

Als het gaar is, Voeg vervolgens op medium vuur de fijngesneden ui, knoflook, pepertje en wortel toe, samen nasikruidenmix en wat water.

5. Voeg nu de voorgekookte rijst toe en laat deze op hoog vuur 1 minuutje meebakken.

6. Voeg de tomatenpuree, ketjap manis, sojasaus, fijngesneden bosuitjes en de

voorgekookte boontjes toe en bak alles nog een kleine 2 minuten.

7. Voeg op het allerlaatst de reepjes ei toe.

8. Schep de nasi op warme borden voeg de komkommer, gebakken uitjes en Kroepoek toe.

9. Voeg naar smaak Wijko Satésaus toe.

Eet smakelijk!

 

print