Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Gevulde ananas met gele rijst, en groenten en satésaus

Ingrediënten:

2 rijpe ananas

325 g gele rijst

2 rode paprika, in stukjes

1 kleine prei, in ringen

1 eetl (wok)olie

300 g wokgarnalen naturel

3 eetl sojasaus

250 g Wijko kant en klare satesaus


salade:

¼ witte kool, dunne reepjes gesneden

15 g koriander, grof gehakt

1 eetl sesamolie

2 eetl olijfolie


dipsaus:

4 eetl thaise vissaus

sap van ½ limoen

1 sjalotjes, fijngesnipperd

1 teen knoflook, uitgeperst

1 rode Spaanse peper met zaadjes, in ringetjes gesneden

  • Personen 4 personen
  • Voorbereidingstijd: ca. 35 minuten

Methode:

Meng de reepjes kool, koriander, sesamolie en olijfolie door elkaar. Doe alle ingredienten van de dipsaus bij elkaar. Snij de ananas overlangs doormidden en verwijder voorzichtig het harde gedeelte met een mes. Hol de ananas uit en snij het vruchtvlees in stukjes. Gebruik voor de rijst de stukjes ananas van 1 ananas, anders wordt de rijstvulling te zoet.

Kook de gele rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekepan wat olie en bak daarin de paprika, prei en de garnalen ongeveer 3 minuten. Bak in de laatste minuut de ananas kort mee. Meng dit alles met de gele rijst en breng op smaak met wat sojasaus. Vul de ananas helften met de rijst.

Maak de satésaus warm volgens aanwijzingen op het bakje en schep een gedeelte van de satésaus op de gevulde ananas.

Leg de gevulde ananas, met een beetje koolsalade op een bord en serveer dat met de dipsaus en saté saus.

print