Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Chinese Bami met Groenten

Ingrediënten:

4 pers. bami-nestjes

4 eetlepels olie

2 eieren

3 kipfilets

6 eetlepels ketjap

1 grote paksoi, grof gesneden

2 rode uien, fijngesneden

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 oranje paprika

Bamikruiden

4 eetlepels korianderblaadjes

500 gram Wijko Satésaus kant en klaar

Benodigdheden:

(houten) prikkers / spiesjes

Garneringstip:

Kroepoek en gebakken uitjes

  • Personen 4
  • Voorbereidingstijd: 35 min

Methode:

1. Kook de bami volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel de bami daarna af met koud water.

2. kook de eieren 9 minuten, pel en halveer ze.

3. Marineer de kipfiletblokjes in ketjap en laat ze goed intrekken

4. Verdeel de gemarineerde blokjes kip in vier porties, rijg ze aan de spiesen en bak/grill ze gaar.

5. Wok in wat olie op medium vuur de fijngesneden ui, knoflook, pepertje en paprika toe samen met de Bamikruiden.

6. Voeg nu de voorgekookte bami toe en laat deze op hoog vuur 1 minuutje meebakken.

7. Voeg de grof gesneden paksoi toe en bak 2 minuten mee.

8. Schep de bami op warme borden en garneer het met korianderblaadjes, peperringetjes, gebakken uitjes en kroepoek.

9. Leg het halve eitje met de kipspiesen op het gerecht.

10. Maak af met Wijko Satésaus over de kipspiesjes.

print